Team Kusters zet in op dominantie Rally van het Oerlandschap

Team Kusters is bezig met de laatste voorbereidingen voor de 2015 editie van de Rally van het Oerlandschap. Ondanks het vele werk dat ze nog hebben, zijn ze graag bereid om een voorbeschouwing te geven op de rally, die over een kleine maand van start gaat. Natuurlijk gaat dat niet zonder eerst terug te kijken naar het eerste gezamenlijke optreden van vader en zoon Kusters tijdens de vorige editie van de rally.

Tilly Kusters (navigator A-Ford #1): We hebben ontzettend genoten van de prachtige rit! Nogmaals hulde aan de organisatie. Ook hebben we ontdekt dat het navigeren met behulp van bol-pijl ontzettend handig is. We hebben wat beginnersfoutjes gemaakt, maar dit jaar gaan we er alles aan doen om de overwinning op te kunnen eisen.

Henk Kusters (bestuurder A-Ford #1): Afgelopen jaar hebben we de hele rit van zo’n 250 kilometer op de absolute limiet gereden zonder een enkel technisch mankement. Dat wil niet zeggen dat we technisch dit jaar niets hebben gedaan. Beide motoren hebben een uitgebreide revisie gehad om ook de komende Rally van het Oerlandschap zonder problemen te kunnen functioneren. Verder is alles nagekeken en ook zijn preventief nog wat dingen vervangen.

Simone Kusters (navigator A-Ford #2): Omdat onze A-Ford een mijlenteller had in plaats van een kilometerteller hebben we een iPhone als tripmaster gebruikt. Nadeel daarvan was dat de accu redelijk snel leeg was. Inmiddels hebben we maatregelen genomen en de navigatiemiddelen op orde gebracht voor de komende editie. Niets kan onze overwinning nog in de weg staan.

Het team rijdt met de laatste kaartupdates van hun navigatiesysteem
Het team rijdt met de laatste kaartupdates van hun navigatiesysteem

Bart Kusters (bestuurder A-Ford #2): Tijdens de vorige editie hebben we behoorlijk wat punten laten liggen. Tijd om het één en ander in de komende editie recht te zetten. Met alle voorbereidingen die we gedaan hebben kan ik me niet voorstellen dat de overwinning ons nog kan ontgaan.

In tegenstelling tot vorig jaar zou het zomaar kunnen zijn dat de equipes ieder voor hun eigen kansen gaan. Henk:”We starten samen, ieder gaat voor zijn eigen kansen, en tijdens de lunch gaan we aan de hand van de resultaten van de ochtendetappe bespreken wie zich op de eerste, en wie zich op de tweede plaats gaat focussen. Vervolgens bepalen we de strategie.” Bart:”Pap, hoe kun je dat nou zeggen terwijl je na de start alleen nog maar m’n achterlichten ziet?”

%d bloggers liken dit: