Thema 2016, route, handicapklasse…

Bij elke editie van onze rally vormt het thema weer een ware uitdaging voor de routemaker. En die moet daar dan ook vroeg aan beginnen. Een route uitzetten is één, maar de werkelijkheid is vaak weerbarstiger. Uitzetten, meten, indelen, rekening houden met pleisterplaatsen onderweg; leuk werk maar ook inspannend. Deze editie heeft dan nog een extra uitdaging: omdat de “legers snel moeten oprukken” moet er stevig worden doorgereden. Maar in onze rally wil je nu eenmaal elke equipe gelijke kansen bieden. Vandaar dat je ingedeeld wordt in z.g. handicapklassen. Ben je een snelle jongen? Dan moet je dat maar bewijzen! Heb je een “langzamere”auto? Geen nood, daar houden we rekening mee! Maar elke equipe moet “flink aan de bak”…

We starten in een lieflijk dorpje langs de Jeker, een klein riviertje dat uitmondt in de Maas bij Maastricht. En direct na de start is het al meteen raak: de equipes moeten een hindernis nemen. Afhankelijk van hun handicap dienen zij deze zo aanvallend als mogelijk te overwinnen. Gevolgd door het eigenlijke werk: snel oprukken naar het eerste doel. De vele bochten zijn een ware aanslag op de handicap; haal je het op tijd? En: we moeten diep doordringen in het gebied waar de legers zich verplaatsen: de Belgische Ardennen.

Na de lunch moet de strijdlust weer helemaal terug zijn, want het tweede gedeelte van onze tocht is weer net zo avontuurlijk. Net wanneer je denkt dat je zo goed als klaar bent, wacht daar die hindernis weer! Heb je die ’s ochtends goed genomen of heb je er steken laten vallen? Dat heb je tijdens de lunch te horen gekregen. Is de strijd voor jou dan verloren bij een minder resultaat op de hindernis? Nog niet, want je krijgt een tweede kans. Opperste concentratie is dan wel geboden om je resultaat te verbeteren (of te bestendigen natuurlijk)…….

En zo moet alles in elkaar passen: het thema, de routes, de klassementsproeven, rijden in jouw handicapklasse. Alles voor de overwinning, in ieder geval voor de pret!

De routemaker 😉

%d bloggers liken dit: