De editie 2018 staat gepland!

Na veel en hard onderhandelen hebben we ons ‘onderkomen’ weer veiliggesteld. Omdat het hotel in kwestie gelegen is op een van de mooiste plekken in het oerlandschap en dus nagenoeg bezet is in mei (onze favoriete maand) konden we deze deal dus alleen afsluiten als we uitwijken naar een later tijdstip:

De datum van de 2018-editie is dus definitief gesteld op 1-3 juni 2018.

Eind november/begin december 2017 krijgt elke geïnteresseerde van onze onvolprezen rally nadere informatie. Het belooft weer wat in 2018, zoveel kunnen we al verklappen!

Hebben we nog geen emailadres van je? Ga snel naar de contactpagina en geef dit daar op!

Tot ziens alvast in 2018!

van een enthousiaste equipe:

Een aardige email over onze onze onvolprezen rally:
“Nogmaals dank voor de prachtige rally van 6 mei 2017. Mijn navigator en ik hebben wederom enorm genoten van de geweldige route en van de andere deelnemers. Je vroeg ons waarom we steeds weer meedoen. De reden dat wij ieder jaar weer terugkomen is omdat het een uitstekend georganiseerde rally is. In vergelijking met andere (club)rally’s is het prijzig voor een dagje sturen, maar je krijgt er een ontzettend leuke dag voor terug. Ook het gemêleerde gezelschap aan rijders vind ik tof; iedereen geniet net zoveel van een oude BMW 524td als van een Ferrari California. Met een Clio ben ik niet degene met de duurste en meest bijzondere auto, maar iedereen vindt het erg leuk dat je met elk budget van autorijden kunt genieten. Persoonlijk vind ik dit leuker dan -bijvoorbeeld, een circuit-dag omdat je met deze rally een competitie hebt tussen enorm verschillende auto’s. Ik leg vaak uit aan “leken” dat je zelfs met een ‘lelijke eend’ kunt winnen. Ook de
organisatie is altijd erg goed, mooie routes en prima stops tussendoor. Ik ken geen vergelijkbare jaarlijkse rally die voor een dergelijke prijs zo’n leuke dag sturen biedt.”

Wij, de organisatoren van www.rallyvanhetoerlandschap.nl hadden het niet beter kunnen omschrijven….

nog één nachtje slapen…

woensdag 3 mei is het vandaag. Morgen gaat het beginnen! Dan komen de eerste equipes aan bij Hotel Rolduc te Kerkrade. Hapje eten, nog een ‘night cap’ en alvast dromen van een spannend en gezellig weekend. Vrijdag komen nog meer equipes die zich aansluiten bij een groep van 18 wagens die een mooie tocht naar de Nürburgring maken, lekker lunchen, nog een rondje ‘Nordschleife’ voor de liefhebbers en dan naar ons hotel in Büllingen waar de rest van de equipes aankomen. Samen dineren, nog wat sterke verhalen in de pub en zaterdag rijden 30 wagens het avontuur tegemoet….

Het leven is mooi…

es geht wieder los (daar gaan we weer)!

Zo, de routes zijn uitgezet, verkend, qua tijd gemeten, nogmaals gecontroleerd en goed bevonden. Tot nu toe hebben we er weer zo’n 4.000 kilometer op zitten met de “luxe wagen”. En dat alles om de deelnemers weer die wow-factor te gunnen: met lekkere weggetjes, veel bochtenwerk, adembenemende uitzichten en doorkijkjes en vooral ook: g-e-w-e-l-d-i-g-e pleisterplaatsen. Je snapt niet dat mensen nog op vakantie gaan. Maar die opmerking is dan weer voor onze rekening….

We hebben het sterke vermoeden dat het ook dit jaar weer een heftige strijd gaat worden tussen die deelnemers die voor de prijzen gaan (de minder competitief ingestelde deelnemers komen ook ruimschoots aan hun trekken hoor!).

We kunnen weer niet wachten tot het 5 mei is….

Met vriendelijke groet van een opgetogen organisatie en haar crew.

about pre-war cars…

27 januari 2017

We hadden in eerdere edities van onze rally al kennis mogen maken met pre-war cars. Onze “oude” vertrouwde A-Ford’s krijgen dit keer gezelschap van een tijdgenoot: de British lady of the roads ‘Wolseley Hornet Sports’. Uit een tijd dat wegen bestonden uit een min of meer geëffend karrenspoor en snelwegen nog utopisch waren, veroverden deze automobielen de harten van rijder en passagier.

Da’s nou zo leuk aan onze Rally van het Oerlandschap: elke wagen, automobiel, auto of hoe je ze ook noemt, mag bij ons meedoen. Zolang de equipe die ermee rijdt maar lol heeft. 

Kijk hier maar

Durven, beleven, genieten….

 

Lady drivers pakken de handschoen op

Dat rallysport niet uitsluitend een “mannending” is weten we al lang natuurlijk. Ook een behoorlijk aantal lady drivers bevolkt steeds weer het deelnemersveld. Het is dan ook een alleraardigste verrassing dat voor onze 2017-editie zich al maar liefst 3 damesequipes hebben aangemeld. Een klassieke MGB, een snelle Porsche en een sportieve Peugeot uit de CC-klasse gaan het adrenalinegehalte bij de gentlemen-drivers behoorlijk opjagen.

Tja, onze Rally van het Oerlandschap… altijd wat te beleven!

en we noemen haar…

de ‘Roaring Volcano Drive’ 2017 is open!

Deze editie brengt ons in de Eifel, het magische vulkaangebied dat zich uitstrekt van de Nordeifel (D) en de Hoge Venen (B) via het Ahrgebirge (D) tot in de Luxemburgse kantons. Vanaf ongeveer 44 miljoen jaren tot nog maar 100.000 jaar geleden vormden zich de kratermeren (“Maare”) waarlangs ook onze rally zich een weg baant. Inactieve fases in dit kraterlandschap komen elke 10 tot 20 duizend jaar voor. Wie weet wordt het voor ons een “donderende” ervaring….

Klik hier en kijk alvast maar even…

 

De datum voor 2017 staat!

Beste rallyliefhebbers,

Dat er een tijdlang geen nieuws is verkondigd betekent niet dat de organisatie van onze onvolprezen rally heeft stilgezeten. Zo is er hard onderhandeld met hoteleigenaren om er weer een passend onderkomen voor een redelijke prijs uit te slepen. Gelukt! Ook het thema van de 2017-versie is bepaald want de Rally van het Oerlandschap staat bekend om haar “wisselende karakter”.  En wederom is het dus weer ‘anders dan anders’, maar nog steeds uitdagend, spannend en gezellig.

Zet dus vast in je agenda: van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei 2017. En, verrassing voor wie óók nog wat extra’s wil: blokkeer donderdag 4 mei 2017 ook maar vast als “optie”…..

Let de komende tijd goed op je (elektronische) brievenbus; de aankondiging is in voorbereiding!

Groeten van een gniffelende organisatie!

oktober 2016