hebben we wederom geluk?

Als er al een “engelbewaarder” bestaat dan heeft de Rally van het Oerlandschap er zeker een tot haar beschikking. Vanaf de eerste editie (we gaan in mei a.s. aan de achtste beginnen!) hebben hij en zijn ‘weergoden’ ervoor gezorgd dat we met een stralend zonnetje als gezelschap van de rallydag konden genieten. Het meest uitzonderlijke natuurverschijnsel deed zich voor bij editie 2, in 2011: op vrijdagochtend vertrekken de equipes van huis in de stromende regen en bij een winterse temperatuur; de weersvooruitzichten waren ronduit onheilspellend, het zou een guur en druilerig weekend worden. Nadat de eerste equipes hun auto op het parkeerterrein van ons hotel hebben gestald breekt de zon door en warmt de omgeving op met een temperatuurverschil van maar liefst 15 graden (!). Alle equipes nestelen zich op het terras en laten de warme zonnestralen toe om voor een goede ambiance te zorgen. Zaterdag, de rallydag, start met een stralende zon en een temperatuurtje van zo’n 23 graden. En dat blijft zo de hele dag. De prijsuitreiking vindt buiten plaats, op het terras waar de drankjes eveneens meehelpen aan een uitzonderlijke sfeer. Op zondag, na een heerlijk ontbijt vertrekken de equipes huiswaarts… in de stromende regen en de naargeestige kou!

Uiteraard hou ik de weersverwachting voor onze komende rally (13 – 15 mei) nauwlettend in de gaten. Zoals het er nu naar uitziet start de maand mei koud en druilerig. Het weekend van ‘Moederdag’ geeft ook al geen hoopvolle weersverwachting. Maar in de dagen vóór ons rallyweekend loopt de temperatuur al op naar 22°! En geeft de neerslagverwachting 0 (nul) millimeter aan!

Zou onze engelbewaarder het toch weer gaan flikken…..?

Ed Lemaire, 28 april 2016

 

%d bloggers liken dit: