Abbey Road Drive 2022; one for the books!

Het was weer een waardige rally, dit keer. Voor de eerste maal zaten alle deelnemers in het klassement! En dus was de uitslag een spannende aangelegenheid. Tijdens twee gelijkmatigheidproeven (een ochtend- en een middagmanche, samen over 230 kilometer) gaven (zeker de eerste tien) equipes elkaar geen millimeter ruimte. De time traps gooiden echer voor menigeen roet in het eten. Het halen van de gemiddelde snelheid was voor menige equipe kennelijk het doel, daar waar “het benaderen van de tijd die de organisatie zelf heeft vastgesteld” de eigenlijke goal was. Geeft niet, weer wat geleerd nietwaar? Road book goed lezen, rekenen en dan rijden op het scherpst van de snede. Drie winnaars die heul, heul erg dicht op elkaar zaten….De Bourgondische sfeer zorgde voor een amicaal natafelen, voorafgegaan door een apéritief op een rijkelijk zonovergoten terras. Want ook dat “weer” hadden we helemaal mee. Volgend jaar nog spannender? We zullen zien.

2021 kan van start gaan!

De routes zijn nagereden en ze zijn weer uitdagend. Een klassementproef ligt uitdagend te wachten, ergens in het heuvelland waar je nog even dóór kunt trappen, zeg maar.

Het was een hele uitdaging met die routes. Lange tijd mochten we België niet in en dus moest alles in die laatste paar weken geregeld zijn. Maar het is wederom gelukt. Het organiseren van zoiets geeft hetzelfde gevoel als de rally zelf: uitdagend!

Voor alle deelnemers: tot vrijdag 23 juli a.s.!

2021: we gaan weer genieten!

Let de komende dagen op je mailbox. Want we gaan weer rijden, genieten en samenzijn. We hebben gekozen voor een locatie in Zuid-Limburg. De vooruitzichten voor Nederland zijn goed waar het gaat om vaccinatie tegen de pretbederver die corona is. In juni zouden alle risicogroepen ingeënt moeten zijn (vlgns minister de Jonge). Zodra we met de betreffende locatie rond zijn qua datum (ergens tussen eind juni en begin augustus) en arrangement, doen we de aankondiging. Spannend…

Wij van de organisatie hebben er zin in!

het was weer een spannend weekend

Ondanks de coronaperikelen gingen toch nog 23 equipes op pad voor deze “Course Saint-Hubert”, onze 11de (!) editie. Twee gelijkmatigehidsritten én een klassementsproef zorgden weer voor sensatie. En dat alles in een adembenemend landschap. We hebben het allemaal ‘legaal’ kunnen doen, alle Nederlandse equipes mochten België binnen voor een weekend. En dankzij de fantastische zorgen van Kristof en zijn staf bood het hotel een coronaproof entourage. Wel zo veilig, wel zo zeker, wel zo sportief.

Bekijk een paar beelden op www.facebook.com/Bourgondy-GT

En tot de volgende editie!

25-27 september: een landenstrijd?

De equipes zijn gevormd, het hotel zit vol. Met (jawel!) een internationaal gezelschap. 60% Nederlanders en 40% Vlamingen. Dit wordt dus wel héél competitief. In ieder geval 100% Bourgondisch plezier en vooral 100% autosport!

Op 25 september a.s. staan ze allemaal aan de start! Bourgondy Grand Tour!

onze rally is verzet naar 25-27 september 2020!

Tja, het moest er van komen: de Corona crisis heeft ook vat op ons evenement. Maatregelen van overheidswege leidden tot het verplaatsen van onze rally van 8-10 mei naar 25-27 september.

We laten ons niet uit het veld slaan. We maken er alsnog een leuk rallyjaar van!

De organisatie, 25 maart 2020

Een email aan alle deelnemers uit de afgelopen 10 jaar

Beste deelnemers uit de afgelopen tien jaren ‘Rally van het Oerlandschap’,

gaan we door?

Natuurlijk stoppen we niet, Ed & Bep en onze trouwe crew Eric, Gijs, Maarten, Teun, Ton en Wessel. Na afloop van de editie 2019 (’the best of’) werd er grote druk op ons uitgeoefend om er vooral mee door te gaan. Hartverwarmend allemaal en genoeg inspiratie voor weer een serie verrassende afleveringen.

‘Bourgondy Grand Tour’, waarom een nieuwe naam?

Wel, de vlag dekte de lading niet meer. Er worden door vele partijen “rally’s” georganiseerd. Die lijken vaak niet op wat ze pretenderen te zijn. En daarom willen wij extra duidelijk zijn: “een uitdagend sportief auto-evenement, omlijst door een Bourgondische ambiance”. Grand Turismo op zijn best, zeg maar. Vandaar de nieuwe naam.

en wat verandert er dan?

Laten we er kort over zijn: we brengen Bourgondische ambiance en autosport beter in evenwicht. Het deelnemersveld vormt de laatste jaren steeds meer een echte vriendenkring waar men zelf zorgt voor nieuwe aanwas. Fantastisch toch!?. Het is tenslotte leuk om nieuwe vrienden te maken en elkaar bij een volgende keer weer te ontmoeten. Daar hebben we de ambiance nog beter op aangepast. Belangrijk: een gezellig hotel waar we een weekendlang verblijven, genieten van fijne maaltijden, een goed glas en vooral aangename gesprekken. En op zaterdag? Wel, het draait uiteindelijk allemaal om de rit, 250-kilometerlang over fraaie weggetjes en in een overdonderend landschap. En elke equipe geniet daarbij op háár manier!

en voor 2020, de start van een nieuwe serie evenementen?

We hebben de daad maar meteen bij het woord gevoegd. Van 8 t/m 10 mei verblijven we in een “cozy hotel”, diep in de Belgische Ardennen, een prachtig weggetjesspektakel, ingeklemd tussen de Luxemburgse en Franse grens. We zijn er met onze ‘Grand Tour karavaan’ nog nooit geweest en dus is dit een extra uitdaging voor ons om het allemaal te organiseren. We zijn er zeker van dat alles nog beter bij elkaar past: de vriendenkring, het hotel (exclusief voor ons), de Waalse keuken en de rest…. (we moeten de verrassing er natuurlijk wél in houden!). In de maand november van dit jaar krijg je er méér over te horen.

Nogmaals mensen, we zijn aangenaam verrast door jullie “pressie” om ermee dóór te gaan. En dus gaan we dat ook doen! Maak jij je vrienden alvast óók enthousiast!

Met sportieve groet,

Ed, Bep en crew.

www.bourg-gt.nl

www.facebook.com/bourgondy-GT

+31 6 51 56 48 79

elemaire@hetnet.nl

Samen in onze rally dit jaar: e-uitvoering én ‘Mille Miglia’

Het kon natuurlijk niet uitblijven, een elektrisch aangedreven auto dient zich aan in ons deelnemersveld: met ons meerijden over leuke rallyweggetjes, met de spanning en sensatie van een klassement.

We hadden al eens een hybride auto in het deelnemersveld. Maar nu doet de volledig elektrisch voortbewogen auto definitief zijn intrede: een Cupra Born, 204 PK sterk (of moeten we zeggen 150 KW?), een laag zwaartepunt, dus wendbaar en uitdagend voor de andere teams met een benzineluchtje.

We zullen zien. Het zal onze rally vernieuwen én inspireren.

Tegelijkertijd zijn we ook blij met de inschrijving van een ‘laureaat’ in de autosport. Deze ‘vintage’ sportwagenrijder heeft zichzelf nog eens verwend met een heuse Alpine A110, in 2019 door Top Gear uitgeroepen tot beste sportwagen van het jaar. Onze deelnemer heeft al de nodige Mille Miglia ervaring met zijn historische Alpine A106.

DURVEN, BELEVEN, GENIETEN….

En de routes voor 2020?

Voor een organisator is dit het spannendste onderdeel. Want wat heb je nou aan een rallyweekend als de routes tegenvallen? Te veel stoplichten, druk verkeer, weinig te genieten wat het uitzicht betreft, dat soort rampen; je moet er toch niet aan denken…

De routes zijn vastgelegd en “drooggezwommen”, wat betekent dat het op papier al goed zit. En dus komen nu de leuke organisatiezaken eraan: we gaan ze controleren! Dat betekent diverse controleritten voordat we er écht een klap op kunnen geven. Vervolgens op een zaterdag (onze rally wordt altijd op een zaterdag verreden) de hele route narijden “op snelheid”. Dan hebben we de gemiddelde tijden voor de snelste klasse; daarna ons algoritme erop los laten om de tijden voor de twee langzamere klassen te berekenen en: job done! Alle deelnemers gaan weer volop genieten en dat is een goed gevoel voor een organisator….